Manpower Inc. е една от-най етичните компании според Ethisphere

Manpower Inc. – световен лидер при новаторските решения, свързани с човешкия капитал, беше обявена за една от най-етичните компании в света в списъка на института Ethisphere и за 2011 г. заради доказаната ангажираност на компанията към етични бизнес практики, в т.ч. изключителния й ангажимент към етично лидерство, принципни практики и корпоративна социална отговорност. Manpower е единствената компания от сектора на човешките ресурси, която е включена в престижния списък.

„Навлязохме в Човешката ера, когато основната различителна характеристика ще бъде дали компаниите са способни да привлекат и задържат ключовите таланти, от които се нуждаят, за да победят във време, в което точният талант е все по-трудно да бъде намерен”, каза Джефри А. Джорес, председател и главен изпълнителен директор на Manpower Inc. „В много случаи тези квалифицирани индивиди ще диктуват условията на работодателите как, къде и кога работят. Естествено, те ще се насочат към индустрии, които им предложат най-добрите възможности за кариерно развитие, покажат своя ангажимент към корпоративната социална отговорност, имат принос към общностите, в които оперират, и предлагат най-добрата среда, която да отключи човешкия им потенциал.”

Със своя ангажимент към етичните бизнес практики, които са широко признати за ключов мотиватор за отдадеността на служителите поради по-голямата прозрачност в новата пост-рецесионна епоха, Manpower съветва компаниите по света да преразгледат отново своя етичен кодекс, за да са сигурни, че той отговаря на тяхната съвременна корпоративна култура и предоставя на служителите ефективни напътствия, които да следват, за да могат да живеят съобразно ценностите на организацията.

Manpower скоро осъвремени своя Бизнес и Етичен Кодекс, за да е сигурна, че нейните 30,000 служители в 82 държави продължават да живеят според ценностите на компанията чрез своите действия, защото клиентите, кандидатите, партньорите, доставчиците, правителствата и служителите избират Manpower заради изключително солидната й етична основа.

„Обявяването ни за една от най-етичните компании в света е основание за гордост за всички нас от групата компании на Manpower”, добави Джеф Джорес. „Силната ни култура, която се води от нашата мисия, е базирана на основополагащия принцип, че се справяме, защото вършим добро, защото успехът на нашите клиенти и кандидати води до нашия личен успех. Когато разбирането ни в дълбочина на човешкия потенциал се свърже с бизнес амбицията, се създава една динамична сила – сила, която движи организациите напред, сила, която ускорява личния успех, и сила, която изгражда общества с по-устойчиво развитие.”

„Нашата компания е изключително фокусирана да помага на хора и компании да се ориентират правилно на пазара на труда. Както по света, така и в България ние сме пример за етчини практики и дори стандарт в сектора. Аз съм поласкана да управлявам компания, задвижена от хора, които не само са мотивирани от естеството на работата, която вършат, а и от начина, по който я вършат. Горди сме, че работим за Менпауър. Поздравления!”, сподели Надя Василева, управляващ директор на Менпауър България, Сърбия и Хърватска.

Ethisphere – международен мозъчен тръст, който създава, въвежда и споделя най-добри практики в областта на бизнес етиката, корпоративната социална отговорност, антикорупцията и устойчивото развитие, получи повече номинации и молби за участие от когато и да било за тазгодишната класация, в резултат на което тя беше изключително конкурентна. Кандидатстването беше базирано на процеса на организацията „Етичен коефициент” (EQ), при който номинираните компании се наблюдават според тяхното корпоративно управление, риск, устойчивост, принципи и етика. Признанието на Ethisphere е втората престижна награда, която Manpower получи този месец, след като беше включена в списъка на списание Fortune за „Най-уважаваните компании за 2011 г.”, като зае първо място в индустрията си.

Коментар