Firefox 4 идва заедно с пролетта

Утре, 22 март излиза финалната версия на браузъра Firefox 4, потвърдиха от Mozilla България. Версията RC2, пусната наскоро, вероятно ще се окаже и финална, тъй като засега няма информация в нея да са открити критични грешки.

Firefox се разработва от общността на Mozilla, която от своя страна е организация с идеална цел. „Не целим печалба, а да направим един полезен продукт със свободен лиценз, който да даде по-лесен и по-добър начин на всеки да сърфира в интернет и да участва в създаването му”, коментира Богомил Шопов – представител на Mozilla.

Firefox 4 идва с нов интерфейс и нов енджин JavaScript. Браузърът поддържа хардуерно ускорение, както и стандарти HTML5 и CSS3.

На сайта на Mozilla България е публикувана подробна информация за новите възможности на браузъра, вкл. видео. От обществото посочват, че Firefox е най-популярният браузър в България с над 40% дял, според Gemius.

В световен мащаб Firefox е втори популярност след Internet Explorer. По-рано този месец Google пусна версия 10 на своя Chrome, а Microsoft излезе с финалната версия на Internet Explorer 9.

Страница на български: Firefox 4
Даунлоуд: Firefox 4.0

по темата: „Firefox 4 идва заедно с пролетта”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Опитайте да си проверите здравния статус през Firefox 4… Както винаги, всяка новост създава проблеми, без да се взима предвид загубата на време, за да си разреша проблемите с всяка нова версия на който и да било софтуер.

  2. Darth The Wise Tot

    Аве пичове то аз днес следобед свалих от калдата финалната версия бе !!!

  3. гост

    Е страшно актуална е информацията. Само дето мен днес ми се инсталира автоматично FF4 RC2…

Коментар