М-Тел пусна 42Mbps интернет в 3G мрежата

М-Тел пусна мобилен интернет през 3G мрежа със скорост 42 мегабита в секунда, конкурирайки фиксираните интернет доставчици. Новата технология вече може да се ползва в София и Пловдив, а скоро и в Бургас, Благоевград, Варна, Кюстендил, Видин, Монтана, Добрич, Пазарджик, съобщи операторът.

Устройството, поддържащо скоростта от 42 мегабита в секунда – стик K4605, вече е наличнo в магазините на М-Тел в София и Пловдив, а до броени дни и в останалите населени места.

Новата технология Dual Carrier HSPA+ (High Speed Packet Access), която осигурява до 42 мегабита в секунда, дава възможност за двойно по-висока скорост за теглене на данни в сравнение с  максималната до момента от 21 мегабита в секунда.

При стрийминг със скорост от 42 мегабита в секунда потребителите могат да гледат 3D и HD ТВ канали през мобилната мрежа. За теглене на файл от 750 MB със скорост от 42 Mbps са необходими 2 минути и половина, което е 14 пъти по-бързо в сравнение със стандартно предлаганата в страната скорост  от 3.6 мегабита в секунда.

От оператора не съобщават за промяна в цената на достъпа с новата скорост, спрямо сегашните предложения.

Коментари по темата: „М-Тел пусна 42Mbps интернет в 3G мрежата”

добавете коментар...

  1. nqkoi_si

    докато не махнат ограниченията по трафик /респективно скорост след достигане на определен трафик/ няма как да са конкуренция на фиксираните доставчици. Покритието е другата страна на монетата – има няма има няма няма няма няма ….
    Но не може да им се отрече че вървят в правилната посока 🙂

  2. Христо

    @Таня
    Това, че си доволна не означава, че разбираш или, че urud4 не е прав.
    Браво на М-тел, но 5 MB/s ми се струва нереално.

  3. brrr

    tva zna4i 5 mb skorost na svalqne. ne vqrvam

  4. Таня

    Аз ползвам интернет от М-тел и съм много доволна. Изобщо не е вярно това което казва уруд4. Скоростта е много добра.

  5. urud4

    само сте забравили да уточните че това е максимално допустимата от стандарта скорост постижима в … лаборатория. На практиките скоростите ще са много по-малки и ако се постигнат рални 10 мегабита ще си е постижение за метел…

  6. bobo

    Дайте цени.

Коментар