HP снижи наполовина консумацията на енергия

В последните пет години HP е успяла да намали с 50% енергията, необходима на нейните продукти да функционират. Става въпрос за портфолиото от настолни компютри, лаптопи и принтери, съобщи GreenTech.bg.

Първоначалната цел на HP е била да редуцира с 40% консумацията на енергия в периода от 2005 до 2011 година, посочва Енджелина Джаспърс, вицепрезидент HP Environmental Sustainability. Тази цел е преизпълнена и сега продуктите на HP са средно с над 50% по-енергийноефективни отколкото бяха преди пет години.

HP е сравнила редица продукти, вкл. DeskJet и LaserJet принтери,Compaq персонални компютри и ProLiant сървъри, и е установила, че сега те консумират с 50% по-малко енергия спрямо моделите от 2005 година.

HP също така е изчислила колко биха били икономиите, ако компютрите, дисплеите и сървърите, продадени през 2005 година, се заменят с новите модели. Оказва се, че щяха да бъдат спестени около $10.4 милиарда за енергия годишно и 40 милиона метрични тона CO2 емисии.

Изнесените данни от HP идват в момент, когато компанията обяви влизането си на пазара на софтуер за управление на въглеродните емисии и енергията. ИТ гигантът въвежда решението Energy and Sustainability Management Solution, което е продължение на досегашните зелени инициативи на компанията.

по темата: „HP снижи наполовина консумацията на енергия”

добавете коментар...

  1. real

    A кога ще започнат да генерират електроенергия ?

Коментар