LoCoPo с обновен портал и повече възможности

Българската потребителска група на Lotus Software (LoCoPo) вече има обновен портал. LOCOPO.NET предлага много повече възможности за търсене, обмяна и споделяне на информация и знание, благодарение на платформата Lotus Connections 3.0, съобщиха от партньора на IBM/Lotus у нас – IBS България.

Целта на портала е да обедини и изгради социална мрежа от потребители и фенове върху една отворена и гъвкава платформа за онлайн комуникации и съвместна работа. LoCoPo е „жива” общност от хора, които споделят информация, обменят идеи, коментират най-новите технологии, работят заедно в реално време.

Потребителската група на Lotis Software у нас има тригодишна история, като обединява както потребители, така и администратори, разработчици на приложения и професионалисти, интересуващи се от технологии и решения, които помагат на хората да общуват помежду си, да генерират идеи, да бъдат по-ефективни и иновативни в ежедневната си работа.

Порталът осигурява на Lotus общността разнообразни начини за комуникация, работа в екип, споделяне и търсене на информация. Уеб ресурсът обединява множество важни уеб 2.0 услуги: профили, общности, блогове, бързи връзки, активности, форуми, файлове и уики.

Новите функционалности на Lotus порталa включват:

• Микроблогинг стена, с помощта на която може да се следи какво става в личната мрежа от контакти;

• Богати на информация Общности по интереси, в които може да се дискутират и обсъждат теми (Форуми), да се споделят бързи връзки (Bookmarks), да се четат тематично свързани новини (Feeds);

• По-добри възможности за сортиране и търсене на информация, четене на най-посещаваното, най-коментираното и препоръчвано съдържание;

• Възможности за следене на активностите на хора и на информация по интереси.

Ползите от Lotus портала са най-различни. Така например, Lotus софтуерни специалисти по всяко време биха откликнали на зададен въпрос или споделили идеи и ценна информация. В портала е налична също изчерпателна информация за  портфолиото на Lotus Software. Той е и мястото за разнообразни идеи, трикове, разиграни сценарии, решения на проблеми и споделени мнения.

Коментар