Casio въвежда нови прожектори с хибриден източник на светлина

Японската компания Casio Computer обяви нова линия мултимедийни прожектори с хибриден източник на светлина. На пазара се очакват 12 модела в 3 категории, съобщи дистрибуторът на марката у нас – Атласком.

 
Нови Casio прожектори скоро ще са достъпни на пазара у нас

 

Устройствата използват въведените от Casio хибридна система от лазер и светодиод като източник на светлина. Линията включва 2 професионални модела с яркост 3500ANSI Lumen (XJ-H1650 и XJ-H1600), 2 късофокусни модела, подходящи за целите на образованието, и 8 стандартни модела.

Професионалните и късофокусните модели ще излязат на пазара към средата на юли 2011 г., а стандартните модели – от май 2011 г. Цените на новите устройства все още не са обявени.

Хибридният източник на светлина лазер и светодиод (не се използва живак) се характеризира с добра яркост, дълъг живот и бързо включване и изключване, поясниха от Атласком. Интелигентното управление на яркостта автоматично се адаптира спрямо осветеността на помещението.

Налични са възможности за 3D презентации и безжична връзка със смартфони и компютри. Входните интерфейси са 3 типа видео и аудио сигнали, HDMI, RGB и RS-232.

Презентации без компютър могат да се извършват с помощта на функцията USB 2.0 Host. Друга функция, „интерактивна показалка”, позволява управление на компютъра чрез посочване към екрана.

Коментар