Ерик Шмид с най-голямо доверие сред персонала

Шефът на Google Ерик Шмид изпревари своя колега от Apple Стив Джобс в рейтинга за доверие към ръководителите на големите ИТ компании, изготвен от портала Glassdoor.com.

Изследването обхваща периода март 2010 – март 2011 година и проведено сред служителите на ИТ компаниите. Досега начело в класацията беше Стив Джобс, съобщи TechCrunch.com.

Ерик Шмид ще напусне на 4 април заемания пост на CEO в Google, като на негово място идва един от основателите на компанията – Лари Пейдж. Въпреки че за промяната се знае от няколко месеца, рейтингът на Шмид се е увеличил от 93% на 96%.

Доверието към Стив Джобс пък е намаляло от 98% на 95%. Двамата с Ерик Шмид заемат първо и второ място в класацията.

Най-голям спад бележи шефката на Yahoo – Карол Барц. Нейната популярност пада катастрофално от 77% на 50%. На трето място по доверие е Джеф Безос – CEO на Amazon, при когото доверието пада от 87% на 83%.

Майкъл Дел, основател и ръководител на Dell, е заслужил повишаване на доверието от 36% на 48%, а при Стив Балмър – CEO на Microsoft – се наблюдава спад от 46% на 40%. Лари Елисън, шеф на Oracle, също отбелязва спад – от 77% на 73%.

Glassdoor проучва мнението на служителите в ИТ корпорациите за това дали одобряват или не своите ръководители, дали са доволни от заплатите, бонусите, условията на труда и пр.

Коментар