Българска компания с иновация в Женева

Българската софтуерна компания ICB участва в международно изложение за изобретения в Женева, Швейцария. Разработчикът представя ENGI Tools – интеграционно решение на принципа на изкуствения интелект, което генерира автоматично продуктова, инженерингова и потребителска документация.

„То е съвсем ново като концепция и според нас в този тип продукти се крие бъдещето на ИТ”, сподели Стоян Боев, управител на ICB. От компанията твърдят, че доказаната ефективност на продукта след тестове е над 95%.

39-тото международно изложение за изобретения ще се проведе от 6 до 10 април под патронажа на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС). Целта на това най-голямо по рода си изложение в света е да даде възможност на изобретатели, производители, учени, изследователски организации и други да представят своите постижения в различни области и да открият нови възможности за тяхната пазарна реализация.

Всяка година на изложбата се представят по 1000 нови изобретения и се присъжда голямата награда Grand Prix, както и 54 специализирани награди, с което се създава възможност за незабавно отчитане реалната стойност на всяко ново изобретение. ICB е единственият български участник в изложението.

Коментар