Благотворителен турнир по състезателен покер на Мусала Софт

31.03.2011 г.,София – Група ентусиасти от Мусала Софт инициираха състезателен покер турнир, в който се включиха 52-ма от 200-те служители на компанията. Те решиха да дарят събраните от такси за участие средства на „SOS Детски селища”. Всички участници и дарители получиха специални чипове.

Участниците майсторски и с много настроение премериха сили, обединени от състезателния си дух и желанието да дадат своя принос към „SOS Детски селища”. Събраните 856 лева ще бъдат дарени на сдружението.

Основен организатор на турнира е Хараламби Хараламбиев, Ръководител екип. Той обобщи протеклото в продължение на няколко седмици събитие така: „Турнирът показа, че и жените и ръководството могат да играят покер ;-).“

На призовите места се класираха:

I.    Росен Мартев (Софтуерен инженер);

II.    Павлина Илиева (Софтуерен инженер);

III.    Станислав Овчаров (Оперативен директор).

Делян Лилов, Изпълнителен директор на Мусала Софт сподели на награждаването: „Покер историята на Мусала Софт датира от 2001, когато разработвахме онлайн покер. Тогава консултант по проекта беше един от победителите в Световните покер серии.“ и допълни: „Поощряваме всяка една инициатива, която спомага за сплотяване на екипа. А когато можем да бъдем полезни и на обществото, удовлетворението е двойно.“

През април 2010 покерът е обявен за „mind sport” („спорт на ума“) от Международната асоциация за спортове на ума (International Mind Sports Association (IMSA)). Покерът вече ще се играе наравно с шаха и бриджа в Международните игри за спортове на ума (IMSA’s World Mind Sports Games), които се очаква да се проведат във Великобритания през 2012 успоредно с Олимпийските игри.

Коментар