DSR-1000N – комплексно решение за Wi-Fi мрежа, защитна стена и резервиране

D-Link обяви нов маршрутизатор в гамата си от цялостни решения, насочена към малки и средни компании. DSR-1000N е високопроизводително, многофункционално решение за ядрото на мрежата, което предлага в едно двучестотна безжична мрежа с поддръжка на 802.11 a/b/g/n, IPSec VPN криптиране и ефективна защита на корпоративната информация, балансиране на трафика и натоварването, както и USB портове за резервиране на достъпа през 3G мобилна връзка.

 
Основни характеристики на DSR-1000N

– 2 WAN Gigabit порта (балансиране на трафика)
– 4 LAN Gigabit порта
– 2 USB порта (поддържа 3G адаптери за резервираност на връзката)
– Конзолен порт
– 802.11 a/b/g/n Wi-Fi мрежа с поддръжка на 2.4GHz и 5GHz обхват
– Криптирана VPN връзка – 70 PPTP / L2TP / IPSec / 20 SSL VPN тунела
– Поддръжка на IPv4 и IPv6
– Поддръжка на Multi SSID (до 4 SSID) и до 64 безжични клиента на едно SSID
– SSID-to-VLAN Mapping
– 130Mbps пропускателна способност на защитната стена (Firewall  Throughput)
– 60,000 конкурентни сесии
– Актуализиране на защитата срещу проникване (IPS subscription update)
– Поддържа на QoS и IGMP Proxy
– Интуитивен, web-базиран интерфейс (HTTP, HTTPS), CLI
– Управление чрез SNMP v3
– Green Ethernet функции за пестене на електроенергия
– Може да се инсталира в 11-инчова ракла (включен монтажен комплект)

 

Новият рутер от корпоративен клас се отличава с енергоспестяващите D-Link Green функции, които увеличават живота на продукта и демонстрират отговорна експлоатация на ресурсите и отношение към околната среда.

„Технологичната революция и непрекъснатата промяна на ИТ средата поставят бизнеса в сложна ситуация. В D-Link смятаме, че цялостни решения като DSR-1000N, удовлетворяващи широк спектър от критични за бизнеса функции, представляват нов подход към управление на ресурсите”, коментира Анелия Чакърова, мениджър на D-Link България.

DSR-1000N е в състояние да предостави комплексни и надеждни мрежови услуги на средни предприятия с до 50 служители. Решението защитава инвестицията като предоставя нужната гъвкавост при достъпа, резервираност и мобилна 3G свързаност, надеждна защита на ресурсите и готовност за работа в новата IPv6 среда, допълни Чакърова.

DSR-1000N практически оформя ефективно ядро от услуги за корпоративната мрежа и осигурява непрекъснат достъп до интернет и необходимата на бизнеса информация от всяка една точка. Благодарение на двата WAN порта може да се осигури връзка от независими доставчици на интернет.

Устройството допълнително подсигурява свързаността като предлага възможност за включване на 3G модем към наличните два USB порта и съответно достъп до услуги през 3G мобилна мрежа. USB интерфейсът може да се използва и за споделяне на принтер или добавяне на повече капацитет за съхранение и архивиране на информация чрез външен диск.

Интегрираният в решението VPN шлюз предоставя възможност за сигурна връзка и достъп до корпоративната информация за отдалечени потребители и офиси на компанията. Поддържа се хардуерна автентификация на потребителите, а трафикът се криптира посредством  IPSec или SSL VPN.

За допълнителна защита работи т.нар. IPS система, която проактивно следи и алармира предварително за потенциални заплахи за сигурността.

DSR-1000N може да бъде открит при оторизираните  дистрибутори и дилъри на D-Link в България на препоръчителна крайна цена от 389 евро.

Коментар