Легендата Commodore се връща в играта

Компанията Commodore ще пусне на пазара съвременен вариант на легендарния едноименен компютър-клавиатура. Новият Commodore 64x ще излезе в края на пролетта или началото на лятото, съобщи tcmagazine.com.

Компютърът вече е достъпен за поръчки. Цените варират от $595 до $895, в зависимост от конфигурацията. Запазен е 30-годишният дизайн на модела, но техническите характеристики са актуализирани.

Commodore 64x се базира на хардуерна платформа Nvidia ION 2, която включва двуядрен процесор Intel Atom D525 с тактова честота 1,8 GHz. Налични са модул Wi-Fi и Bluetooth, четец на карти, изходи DVI и HDMI. Моделът може да се конфигурира с оперативна памет до 4 GB, твърд диск с капацитет 1 TB, оптично устройство Blu-ray или DVD.

Commodore 64x работи под управление на операционна система Ubuntu 10.04 LTS. Потребителите могат да получат емулатор Commodore OS 1.0, с помощта на който да пускат стари игри.

За сравнение, оригиналният Commodore 64, пуснат през 1982 година, разчиташе на процесор с тактова честота 1 MHz, оперативна памет 64 KB и графичен контролер с поддръжка на 16 цвята.

Коментари по темата: „Легендата Commodore се връща в играта”

добавете коментар...

  1. Вен

    **** кютука. Тея високи копчета на клавиатурата има да щракат

  2. :)

    чудничко 😉
    дебел лаптоп без монитор…. 😀

Коментар