HP пуска OfficeJet принери за бизнес потребители

НР обяви нови мастиленоструйни решения за печат, подходящи както за персонала в офисната мрежа , така и за хора с надомна работа или мобилни служители. HP Officejet Pro 8000 Enterprise Printer и HP Officejet 100 Mobile Printer позволяват на бизнес клиентите и на мобилните професионалисти да произвеждат документи с професионално качество както в офиса, така и в движение.

Мобилния принтер HP Officejet 100 е компактно и издръжливо устройство с литиево-йонна батерия с дълъг живот. С нея устройството може да отпечата до 500 страници, а 65-ватовият адаптер, който се предлага с устройството, е съвместим с избрани модели мобилни компютри на НР.

HP Officejet 100 идва с литиево-йонна батерия, която му позволява да отпечата до 500 страници в автономен режим

Вграден Bluetooth осигурява печат на документи в движение от определени мобилни устройства, вкл. ноутбуци, нетбуци и смартфони с Windows Mobile, BlackBerry, HP webOS и Symbian.

Тавата за хартия има капацитет от 50 листа, а скоростта на печат достига 22 черно-бели станици в минута и 18 цветни страници в минута. По ISO устройството печата до 5 черно-бели страници в минута и до 3,5 цветни страници в минута.

Налична е възможност за свързване с устройства чрез PictBridge и печат на снимки с размери 10х15 см. Принтерът е сертифициран по програма Eenergy Star и се изключва сам, когато не се използва активно.

HP Officejet Pro 8000 Enterprise Printer e първият мастиленоструен принтер на HP, предназначен за големи предприятия, и с вградена поддръжка на всички инструменти за управление на НР. Той е създаден, за да помогне при справяне с трудностите за осигуряване на поддръжка на надомните служители, както и с ограничените пространства в офисите.

HP Officejet Pro 8000 Enterprise Printer е предназначен за големи предприятия, като предлага вградена поддръжка на всички инструменти за управление на НР

Принтерът предлага няколко ползи за увеличаване на възможностите за печат на компаниите. HP Universal Print Driver и HP Web Jetadmin осигуряват лесна интеграция на устройството в централно управлявана печатна среда, каквито са стратегиите за аутсорсинг на печата. Обезпечена е съвместимост със съществуващата ИТ инфраструктура и оперативна среда. Моделът поддържа SAP, Windows Cluster Server, Citrix Server и др.

HP Officejet 100 Mobile Printer ще се предлага в България от месец октомври 2011 г. на препоръчителна цена от 569 лева с ДДС

Моделът Officejet Pro 8000 Enterprise Printer произвежда разпечатки с професионално качество на до 50% по-ниска цена на страница и консумация на електроенергия в сравнение с лазерните принтери, твърди HP. Устройството е сертифицирано по програмата Energy Star и използва до 50% по-малко хартия със своя автоматичен дуплекс и до 80% по-малко консумативи и опаковки като тегло в сравнение с цветните лазерни принтери.

Поддръжката на HP ePrint Enterprise дава възможност на потребителите да печатат от BlackBerry или HP webOS устройства на всеки мрежов принтер в корпоративната мрежа или на хилядите локации с HP ePrint Mobile Print. Скоростта на печат по ISO достига 13 страници в минута за черно-бял печат и 8,5 за цветен печат, а месечното натоварване е до 15 000 страници.

Налични са тава за хартията с капацитет 250 листа, който може да се разшири до 500 листа, вградени мрежови възможности Ethernet и USB 2.0, автоматичен двустранен печат и ръзлични характеристики за сигурност.

Принтерът поддържа HP PCL 6, HP PCL 5c, HP Postscript 3 и 80 вида TrueType шрифтове. Допълнителни шрифтове могат да бъдат инсталирани директно на принтера. Може да печата на водоустойчиви документи с пигментите мастила на НР и хартиите ColorLok.   

HP Officejet Pro 8000 Enterprise Printer ще се предлага в България на препоръчителна цена от 399 лева с ДДС.

Коментар