Сайтовете ще излъчват по-лесно поточно видео

Нов инструмент на Nvidia ще даде възможност на разработчиците да създават лесно уебсайтове за излъчване на поточно 3D видео директно през браузъра. Триизмерното съдържание ще може да се гледа от притежатели на компютри, оборудвани с технологията 3D Vision.

3D видео плъгинът за Microsoft Media Platform (MMP) Player Framework v2.5 и поддържа 3D очила с активен затвор. Плъгинът е базиран на технология, която е в основата на популярната 3D онлайн общност 3DVisionLive.com.

MPP Player Framework е платформа с отворен код и позволява на разработчиците бързо да създават мултимедийни онлайн плейъри, според конкретните си нужди, базирани на Silverlight, и с пълна поддръжка за IIS Smooth Streaming и Microsoft PlayReady DRM.

Освен това Nvidia публикува специално ръководство, което съдържа всички основни стъпки и допълнителни компоненти, които са необходими за интеграцията на поточно 3D видео онлайн. Плъгинът и ръководството вече са достъпни за изтегляне от 3DVisionLive.com/apps.

Nvidia показва новия плейър и други технологии тази седмица на изложението NAB, което се провежда в Лас Вегас. Технологията 3D Vision вече е достъпна за уеб разработчиците, за да интегрират 3D видео възможности във всякакви уебсайтове.

Коментар