HTC въвежда първия си двуядрен смартфон

Тайванската компания HTC представи първия си двуядрен смартфон – модела Sensation. Устройството разчита на процесор Qualcomm Snapdragon MSM 8260 с тактова честота 1,2 GHz.

 
HTC Sensation е изпълнен в алуминиев корпус и снабден с 4,3-инчов екран  

HTC Sensation е изпълнен в алуминиев корпус и снабден с 4,3-инчов S-LCD екран с резолюция qHD 540×960 пиксела и защита Gorilla Glass. Смартфонът работи под управление на операционна система Android с надстройка от графичен интерфейс HTC Sense.

Оперативната памет на модела е 768 MB. Налична е също 1 GB флаш памет, която може да се разширява с microSD карти. Смартфонът поддържа Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth 3.0, има вграден GPS приемник, 3,5-мм изход за слушалки и 8-мегапикселова камера с двойна светодиодна подсветка, която позволява снимане на видео с Full HD резолюция (1080p).

HTC Sensation е първият смартфон с услуга HTC Watch за незабавно гледане на видео, без да се налага изчакване за пълно зареждане на файла. HTC Watch поддържа различни схеми за лицензиране и заплащане на филми, дава възможност за препоръки, предлага безплатен достъп до видеотрейлъри и др.

Видеоклиповете могат да се възпроизвеждат на телевизори с използване на безжичната технология DLNA или чрез HDMI адаптер, който се купува отделно.

Коментар