Китай тества най-голямата в света TD-LTE мрежа

Китайският телеком оператор China Mobile възложи на Еricsson да изгради най-голямата в света тестова TD-LTE мрежа. Проектът в град Шенжен, един от най-развитите телеком пазари в страната, е одобрен от Министерство на икономиката и информационните технологии (МИИТ).

Наскоро бяха приключени съвместните тестове на TD-LTE мрежово оборудване на Ericsson и чипсети на водещи производители като ST-Ericsson и Qualcomm. Очаква се TD-LTE да стане широко използваема технология в близко бъдеще.

„Десетки милиони потребители, не само  в Китай, но и по целия свят ще се възползват от нови и подобрени услуги, предоставени от по-високата технология TD-LTE", коментира Матц Олсон, президент на Ericsson Китай и Североизточна Азия.

Ericsson ще предостави цялостно технологично TD-LTE решение, което включва най-новите мултистандартни базови станции, RBS 6000 и комерсиално тестваната EPC (Evolved Packet Core) мрежа; софтуер за оперативна поддръжка на системите и професионални услуги.

През юли 2010 г. шведската компания демонстрира мултимедийни приложения с изключително високи скорости чрез TD-LTE решения в Шанхай, Китай. През февруари тази година Ericsson достигна друг своеобразен връх, провеждайки  първия в света TD-LTE разговор през LTE/EPC мрежа в Барселона.

Шенжен ще бъде домакин на 26-тата Универсиада (Световни игри за студенти, организирани на принципа на Олимпиадата) през август 2011 г. Според календара за изграждане, мрежата ще бъде готова навреме за посрещането на атлети и гости, които заедно с десетмилионното население на града, ще могат да ползват услугите на TD-LTE.

Коментар