IE10 ще предложи работа и в по-стари режими

Следващият браузър на Microsoft ще предложи режими на съвместимост с предходните версии, вкл. IE 5, 7, 8 и 9, като ще включва техните енджини за визуализация. Това ще улесни както потребителите, така и разработчиците, които ще могат по-лесно да оптимизират своите сайтове, съобщи softpedia.com.

Първата предварителна версия на IE10 – Platform Preview 1 – вече е достъпна за тестване. В нея е предвидена възможност за преминаване между различните режими на показване на уеб съдържание. Това става чрез менюто Debug, в което има опция Document Mode.

Налична е и възможност за ускорено превключане на режимите с клавишна комбинация от Alt и цифра 5, 7, 8, 9 или 0 съответно за избор на IE5, IE7, IE8, IE9 и IE10. Чрез натискане на Ctrl + Alt + 0 по всяко време потребителят може да се върне в стандартния режим за отваряне на уеб страницата. Текущият режим се показна в лявата част на реда за състояние.

Същевременно, Microsoft пусна ръководство за разработчици Internet Explorer Platform Preview Guide. То включва информация за новите функции в IE 10, както и примери за начина, по който се използват.

Даунлоуд: IE10 Platform Preview 1

Коментар