Иззеха сървърите на доставчик от Троян

Служители на ГДБОП и полицаи прекратиха незаконно разпространение на огромно количество авторски произведения – музика, филми, софтуер и др. Това ставало чрез локални сървъри в мрежата на доставчик на интернет услуги и кабелна телевизия, опериращ на територията на община Троян, без съгласието на правоносителите, съобщи МВР.

Операцията е реализирана след получен сигнал и извършено разследване, потвърдило наличието на файлов сървър, чрез който се разпространявали защители обекти на авторското и сродните му права. Антимафиотите установили собствениците – на възраст 37 и 36 години, които „развивали” дейността си в два офиса на територията на града, имали и сервизна база за ремонт на компютри, уточняват от вътрешното министерство.

В хода на акцията, реализирана вчера съвместно с Българската асоциация на музикалните продуценти и БУЛАКТ (дружества за колективно управление на авторски и сродни права), били извършени процесуални действия в двата офиса на фирмата и в две избени помещения. Там спецполицаите локализирали 12 файлови сървъри и сървъри за управление с големина около 30 TB -количество, равняващо се на около 43 000 оптични носителя.

Иззети били 30 компютърни системи, съдържащи копия на нелицензирани специализирани софтуерни продукти, както и 164 оптични носители, съдържащи нелицензирани копия на музикални, аудио-визуални и други обекти на авторското право.

Открити са също 23 хардуерни устройства, чрез които е осигуряван достъпът на клиентите на доставчика до защитени обекти на авторското право, както и 4 информационни носителя.

По случая е образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на прокуратурата, съобщи МВР.

по темата: „Иззеха сървърите на доставчик от Троян”

добавете коментар...

  1. zzt

    ГДБOП, циркаджии.

  2. z

    ami chesno kazano ot davna oshte tribvalo da gi mahnat nromalno da gi vzemat kvo se praviat na udareni.

  3. Клиент

    Ей, МАХАЙТЕ ТАЗИ ГНУСНА НЕЧОВЕШКА ЗАБРАНА от НК чл.172а, че тия ПОЛИЦАИ, не ходят да трошат коли БЕЗ ПАРИ! Ние данъкоплатците, дето ровим в кофите за боклук, НИТО ГЛЕДАМЕ КИНА, НИТО ФИЛМИ ПО ИНТЕРНЕТ! Защо ни ЗАДЪЛЖАВАТ ОТ БЮДЖЕТА да ги и плащаме?!?!?!!? Намаляват ни възможността за СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ така! Да си ги СЪДЯТ ПО ОБЩИЯ РЕД ТИЯ! А не полицията да прави ЦИРКОВЕ и ЗОЛУМИ и ДА ХАРЧИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТ! Това ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ от НК и да НЕ Е БЕЗПЛАТНО ЗА гениалните ТЪРТЕИ, измислили нещо си! Това е МЪРЗЕЛА ИМ! Да си го защитават с ПЛАЩАНЕ НАПРЕД, чрез СЪДЕБНИ ДЕЛА, а не с тия момчета … били те и полицайчета жални!!! ТЪПУНГЕРИ СМЕ и това е!

Коментар