Visa подготвя ново решение за е-търговия

Visa Европа ще инвестира по 100 милиона евро на година, за да обедини картовите разплащания с мобилните технологии и електронната търговия, съобщи компанията пред банките членове.

„В момента наблюдаваме двуцифрен ръст на плащанията с карти Visa в Европа, който се дължи главно на повишената употреба на дебитни карти. Ще поддържаме този ръст през следващите години, като продължим да изместваме парите в брой с електронните разплащания”, заяви Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа.

 
Visa Европа ще продължи да измества парите в брой с електронни разплащания  

Според него, се очаква бързо навлизане на безконтактните и мобилните разплащания и дори още по-голямо развитие на електронната търговия. За да се възползва от тази възможност, Visa Европа ще инвестира по 100 милиона евро на година в европейската платежна система.

Първите резултати от инвестицията ще се видят в комерсиалното стартиране на няколко проекта за мобилни разплащания до края на 2011 година. Веднага след въвеждане на мобилни разплащания компанията ще предложи и ново решение за електронна търговия, което, по думите на Айлиф, "ще бъде най-удобният и сигурен начин за разплащане до момента".

Броят на транзакциите, направени в първото тримесечие на годината през Visa Европа, е с 22,6% по-голям спрямо същия период на миналата година, а общият ръст на компанията до момента е 10,6% спрямо 2010 година. За 10 години делът на електронните разплащания се е увеличил от само 1 евро на всеки 18 похарчени от потребителите в Европа с карта Visa до 1 на всеки 8 евро. 

Коментар