Samsung CA550 – непознато досега удобство

Samsung Central Station CA550 издига на непознато досега ниво на удобството при работа и забавление. Това е монитор, който същевременно играе ролята на централен хъб в цифровото пространство на потребителя.

CA550 се различава от обикновените монитори по множеството възможности за свързване. Вместо да включвате всичките си периферни устройства към лаптопа, можете да използвате монитора на Samsung като базова станция за клавиатурата, мишката, външния твърд диск, цифровата камера, MP плейра или смартфона.

Пристигайки вкъщи или в офиса, на бюрото си ще имате един предварително конфигуриран хъб и ви остава единствено да включите лаптопа си към него с USB кабел.

Тази концепция на Samsung, наречена Central Station, революционизира работното пространство, премахвайки нуждата от всекидневно свързване на множество кабели към лаптопа при преместване от офиса у дома и обратно. Достатъчно е да свържете един единствен кабел от ноутбука към монитора, за да получите пълноценно десктоп изживяване.

CA550 е и портал към интернет. Преносимите компютри, работещи с монитора-хъб, получават достъп до мрежата без допълнително свързване към LAN.

Мониторът-хъб на Samsung носи полза и в друг аспект. Защо да се ограничавате до неергономичните екран и клавиатура на ноутбука, когато можете да четете, гледате и работите комфортно на голям екран с възможност за настройка на височината и наклона, както и с пълноразмерна десктоп клавиатура и удобна мишка вместо тъчпад. Тези предимства са достъпни и със стандартите комплекти от монитор и клавиатура, но Central Station на Samsung осигурява много по-удобна работа, тъй като се явява освен монитор, но и базова станция.

Освен че е многофункционален, CA550 предлага и отлично качество на картината, благодарение на мега динамичния контраст от 5000000:1 и функцията „Magic Angle”. Ще ви впечатли кристално ясната картина и нейната интензивност. CA550 показва възможно най-плътния черен цвят, а останалите цветове са пределно ярки. Независимо дали стоите, седите или лежите, функцията Magic Angle винаги поставя филма и вашето удобство в центъра на вниманието. Благодарение на петте възможности за настройка, от какъвто и ъгъл да наблюдавате монитора на Samsung, ще се радвате на цялостно зрително изживяване.

В допълнение, CA550 пести енергия с екологични характеристики от рода на автоматично включване/изключване на захранването при свързване/разкачане на компютъра. Ако напуснете бюрото си за продължително време, мониторът автоматично се превключва на специален режим за минимална енергоконсумация. CA550 регулира яркостта въз основа на количеството енергия, което искате да спестите. Изборът от три енергоспестяващи режима (50%, 25% и изключване на енергоспестяването) разрешава наистина да планирате употребата на монитора, според нуждите си.

Samsung Central Station CA550 е първият в света монитор с USB 3.0. Новият интерфейс предлага супербърз обмен на данни – така например, файл с филм от 276 GB може да се изтегли само за 1 минута и 10 секунди. Това е скорост, която преобразява работата и забавлението. Всички задачи – от сърфиране в мрежата до гледане на видеоклипове – се изпълняват по-добре, поради по-малкото смущения и по-плавната работа.

Автоматично конфигуриране подобрява ефективността при работа със CA550. Не се налага пренастройка при включване на монитора към преносим компютър. CA550 е достатъчно интелигентен, за да оптимизира автоматично параметри като разделителна способност след установяване на връзка през USB.

В допълнение, зрителното изживяване може да се оптимизира със стойката с двоен шарнир, която позволява работа с два дисплея. Вторият екран може да се постави под ергономичен ъгъл за удобство и улесняване на работата. Ако, например, текущото задание изисква широкоекранен, панорамен изглед, разположете CA550 под съответния ъгъл до компютър или друго мултимедийно устройство. Ако работите със съдържание, изискващо често превъртане, разположете и повдигнете екрана зад и над този на преносимия компютър. Имате изключителна гъвкавост с ъгъл от 20 градуса и регулиране на височината в съответствие с нивото на очите от 27 до 102 мм.

С диагонал на екрана 23 инча, CA550 предлага резолюция 1920×1080 пиксела при честота 60Hz и 16,7 милиона цвята, LED осветяване и само 2 милисекунди време за реакция.

Коментар