Ericsson с пореден проект за изграждане на LTE мрежа

Ericsson започва поредния си проект за изграждане на LTE мрежа. Компанията ще достави цялостното LTE оборудване на канадския телеком оператор Rogers Communications Inc.

Като основен доставчик на телекома, Ericsson ще инсталира на всички 4G/LTE локации последната си базова станция RBS600, поддържаща всички стандарти (GSM, 3G, LTE), и ще поднови и разшири съществуващата Packet Core мрежа на Rogers до Evolved Packet Core (EPC) с поддръжка на LTE.

LTE/EPC мрежата ще позволи на Rogers да предостави услуги от следващо поколение на частните абонати и корпорациите, които ще ги приближат до свързаното общество, коментира Боб Бернер, изпълнителен вицепрезидент на Rogers Communications Inc.

Към момента Ericsson има комерсиални LTE договори с шест от седемте най-големи оператори по печалби за 2010 г. В Северна Америка, най-бързо развиващия се LTE пазар, компанията изпълнява 4 договора с водещи за региона оператори.  

Ericsson твърди, че оказва най-съществено влияние в изграждане на LTE спецификациите. Компанията държи 25% от всички съществуващи LTE патенти.

Коментар