Унгарски телеком подготвя мрежата си за LTE

Унгарският оператор Magyar Telekom, част от Deutsche Telekom Group, ще модернизира мрежата си, подготвяйки я за LTE, в партньорство с Ericsson. Новият договор включва цялостно обновяване на мрежата за радиодостъп, съобщиха от шведската компания.

Модернизирането се налага от постоянно нарастващото търсене на услуги за пренос. Очаква се обновяването да намали драстично оперативните разходи на Magyar Telekom, като същевременно разшири възможностите за предоставяне на широколентови услуги и покритие.

Ericsson ще трансформира 2G и 3G мрежите на Magyar Telekom, използвайки мултистандартната RBS 6000 базова станция, която също така ще подготви мрежата за 4G/LTE функциониране след получаване на честотен лиценз.

„За нас е от огромно значение да подготвим мрежата си за лесно преминаване към LTE, като използваме мултистандартната мрежова технология на Ericsson", коментира Ищван Маради, технически директор в Magyar Telekom.

Модернизирането ще доведе до намаляване на оперативните разходи и подобряване на потребителското изживяване, като в същото време ще подготви мрежата за все по-нарастващото търсене на мобилни широколентови услуги, отбелязва Нилс де Бар, ръководител на Глобалното звено за DT Group в Ericsson.

Ericsson присъства в Унгария от 100 години, като в момента разполага с най-голямото звено за развойна дейност в страната.

Коментар