Iomega с нови сториджи за малки и средни фирми

Iomega, компания от семейството на EMC, пусна нови устройства за мрежово съхранение на данни. Моделите Iomega StorCenter серия PX са проектирани специално за нуждите от висока производителност на малки и средни компании и организации с филиали, съобщиха от дистрибутора Солитрон.

Задвижвани от технологията на EMC за съхранение на данни, устройствата StorCenter PX се предлагат като настолни модели с четири и шест дискови гнезда и „Rack Mount” модели с четири гнезда, всеки от тях наличен в различни конфигурации.

Iomega StorCenter серия PX са достъпни в настолни и "rack" модели, с различни конфигурации и цени

Служителите на малки и средни предприятия, отдалечени офиси и филиали на големи организации могат да ползват опционалните твърдотелни носители на данни (SSD) за още по-висока производителност, както и усъвършенствани функции за защита на данните, като например поддръжка на различни RAID нива, „гореща“ замяна на устройства, работа с UPS, потребителски квоти и репликиране на устройства.

Iomega StorCenter PX се предлагат в различни модели – от такива без дискове до устройства с капацитет на съхранение до 18 TB. Серията PX се отличава и с технология Personal Cloud на Iomega, която позволява на потребителите да защитават и споделят данните си практически от всяко място без каквито и да било допълнителни разходи.

Устройствата имат същите хардуер и лесна за използване операционна система LifeLine, както и мрежовите продукти за съхранение на данни на EMC за големи организации, които са създадени от същия екип.

Коментар