Microsoft-Novell се сдоби с най-големия си клиент

Най-голямата верига за търговия на дребно, Wal-Mart Stores Inc., стана и най-големият клиент на алианса Microsoft-Novell, съобщи вчера софтуерният гигант. Wal-Mart ще се възползва от съвместимите Windows-Linux решения на двете компании.
Съгласно споразумението, Microsoft ще достави на Wal-Mart абонаментни сертификати за SUSE Linux Enterprise Server, които ще се използват в ИТ инфраструктурата на търговската верига. Сделката разкрива възможности в бъдеще за доставка на допълнителни софтуерни продукти и поддръжка от Microsoft и Novell в областта на виртуализацията и взаимодействието между различни платформи, твърдят от Редмънт.
И досега Wal-Mart беше един от големите потребители на Microsoft продукти. Новото партньорство с алианса Microsoft-Novell е насочено към подобряване на взаимодействието между различните ИТ системи, уточнява Нанси Стюарт, вицепрезидент и директор по технологиите в Wal-Mart.
По-точно става въпрос за управление на Windows и Linux системи чрез разширение на съществуващия набор от средства за тази цел на Microsoft като Systems Management Server, Active Directory и Operations Manager. Wal-Mart планира също да премине към по-евтин сървърен хардуер.
Novell и Microsoft обявиха своето тясно партньорство през ноември м.г. То предвижда двете компании да разработват, продават и поддържат решения за взаимодействие на Windows и Linux платформи, за виртуализация и по-добра съвместна работа на Microsoft и Novell продукти.
Като част от петгодишния договор, Microsoft се ангажира да продава абонаментни сертификати за SUSE Linux Enterprise Server. По информация от Microsoft, от ноември досега тя е продала над 35 000 нови сертификата за тригодишна поддръжка на Linux сървъра.

Коментар