Гуру в базите данни идва в България

Съоснователят на релационния модел за бази от данни Кристофър Дейт идва за първи път в България. Специалистът ще бъде гост на форум на Българската група на потребителите на Оracle технологии (БГПО), който ще се проведе от 13 до 15 май в Сандански, съобщиха организаторите.


Крис Дейт ще говори пред българска аудитория в Сандански (снимка: O”Reilly)
 

Кристофър Дейт е независим автор, лектор, изследовател, консултант, възпитаник на Кембридж и световен гуру на релационния модел на бази от данни. Той участва в техническото планиране и дизайн на SQL/DS и DB2. Партнира и в разработвания от Едгар Код релационен модел на бази от данни.

Книгата на Дейт "Въведение в базите от данни" („An Introduction to Database Systems”) е широко призната за един от фундаменталните текстове по специализираната тема и се ползва като основно учебно помагало в стотици колежи и университети по света.

Кристофър Дейт е автор и на много други книги по бази от данни, най-известната от които е „Бази от данни, типове и релационният модел” ("Databases, Types, and the Relational Model"), която често е наричана „Третият манифест” („The Third Manifesto”) – подробно и достъпно написано предложение за бъдещото развитие на базите от данни.

Освен Дейт, цяло съзвездие от световни експерти по програмите Oracle ACE и Oracle Certified Masters като Дан Морган, Йоже Сенегачник, Франциско Алварес (Oracle ACE Директор за 2010), Куаси Менсах, Николай Манчев и други ще представят пред българска публика новостите в областите на сървърните и мидълуер технологии, софтуера за бизнес анализ (BI) и цялостните решения на Oracle.

Кристофър Дейт ще изнесе лекции по време на форума, на който се очакват над 250 потребители на Java, MySQL и Solaris.

по темата: „Гуру в базите данни идва в България”

добавете коментар...

  1. pip010

    това повече звучи на Оръкъл маркетинг кампания 🙂

Коментар