Acer показа първите си таблети у нас

Acer представи днес първите си таблети на българския пазар. Iconia TAB A 500 и Iconia TAB W 500 вече се предлагат в търговската мрежа чрез всички партньори на компанията.

И двата модела предоставят екран с диагонал 10,1 инча и поддържат Wi-Fi, като скоро се очакват модели с 3G. Iconia TAB A 500 струва 899, а моделът Iconia TAB W 500 се предлага за 999 лв.

Iconia TAB A 500 е много повече от смартфон с голям екран. Таблетът идва с двуядрен процесор NVidia Tegra 250 и операционна система Android 3.0. Притежава 10,1-инчов WXGA дисплей с голяма резолюция и подобрен контраст, който дава добро качество на картината от различни ъгли за гледане.

Моделът е снабден с двуклетъчна батерия от литиев полимер, която е с дълъг живот и може да издържи 8 часа при възпроизвеждане на HD видео и 400 часа в режим на стендбай.

Iconia TAB A 500 се предлага с вградена памет 16 и 32 GB. В България за момента е наличен само вариантът с 32 GB, но следващия месец се очаква и модел с 64 GB.

Таблетът е снабден и с приложение Clear.Fi, което е фирмена разработка и позволява свързаност на всички устройства в домакинството чрез съвместимост на различните платформи. При необходимост от по-широка картина, потребителят може да се възползва от HDMI изхода, за да се свърже към по-голям екран.

Благодарение на графиката GeForce, моделът Iconia TAB A 500 осигурява висококачествено възпроизвеждане на HD видео игри. Налични са 3 вградени игри и няколко възможности за достъп до допълнителни източници като Nvidia Tegra Zone, Gameloft Store и Android Market. Качественият звук е обезпечен от технологията Dolby Mobile, мощни стерео говорители и екуилайзер.

Вторият модел – Iconia TAB W 500 се отличава с хибриден дизайн, който съчетава мултитъч преносимост и пълната функционалност на ноутбук чрез прикачваща се клавиатура (цената с клавиатура е 1100 лв.). W 500 идва с Windows 7 във варианти Home Premium и Professional, съответно за домашни и бизнес потребители. Има 2 GB оперативна памет и 32 GB SSD.

Вградената Acer PowerSmart батерия осигурява 4 часа възпроизвеждане на HD видео и 6 часа сърфиране в интернет.

Съществен при този таблет е оптимизираният сензорен интерфейс, снабден с т.нар. „multi touch ring”, който осигурява бърз интуитивен достъп до приложенията на Acer и вградените инструменти, а уголемените бутони за затваряне и минимизиране значително улесняват работата с него.

Като цяло, Acer ще продължи да спазва досегашната си политика, като преследва лидерство във всички продуктови линии както за бизнес, така и за крайни клиенти. Компанията отчита промяната в поведението на потребителите – от създаване към консумиране на съдържание и от консумиране на съдържание в къщи към „облака” и в движение. Очаква се все повече хора да притежават повече от едно устройство, каза Данаил Вълков – представител на Acer за България.

„Не очаквам таблетите да повлияят съществено на продажбите на нетбуци. Това е един пазар [на нетбуци], който не търпи голямо развитие, но поддържа постоянни темпове. Таблетите ще се купуват предимно от хора, които имат нужда точно от подобни устройства със съответните функционалности”, допълни Вълков.

Таня Пенчева

Таня Пенчева

Коментари по темата: „Acer показа първите си таблети у нас”

добавете коментар...

  1. :)

    То е ясно че ширпотребата е навсякъде но специално ACER с техните евтини серии лаптопи…..вият вият потребителите по цял свят но нема кой да ги чуе като си купува най-евтиното

  2. Quality

    А на коя марка качеството е добро, извинете? Всичко вече се прави шир потреба и не държи повече от година. Та нали частите, заводите и работниците са едни и същи. Няма разлика в качеството на отделните марки

  3. :)

    Учудвам се че още не са изкарали таблет на НАЙ-ЕВТИНА цена на целия пазар…това им е глобалната политка – да са най-евтини.
    За качество ще си говорим друг път 🙂

Коментар