Климатичните промени влияят на Wi-Fi

Глобалното затопляне оказва влияние не само на околната среда, но и на информационните технологии, в частност върху работата на безжичните мрежи Wi-Fi, твърди британски доклад.

Днешната икономика зависи от ефективната работа на транспорта и телекомуникациите. Но поради постоянните проблеми със стабилността на тези системи, икономиката изпитва определени трудности, пояснява Каролин Спелман, правителствен съветник по въпросите на околната среда.

Силните дъждове и високата температура намаляват не само пропускателната способност на пътищата, но и качеството на Wi-Fi комуникациите, допълва тя, цитирана от tgdaily.com.

Според изследване, глобалните изменения на климата могат съществено да намалят скоростта и качеството на предаване на сигнали през Wi-Fi. Проблемът идва от това, че повишените температури увеличават значително честота на валежите, а при продължителни валежи се влошава радиопредаването и намалява обхватът на действие на базовите станции.

Освен това обилните валежи предизвикват пропадане на почвата и овлажняване на предавателните станции.

Прогнозите сочат, че подобни проблеми ще струват около 200 милиарда лири на Великобритания. Правителството счита, че отсега трябва да се вземат мерки, за да бъдат намалени щетите.

Коментари по темата: „Климатичните промени влияят на Wi-Fi”

добавете коментар...

  1. Blah

    Това е само за UK, нали така? 😉

Коментар