Джобен РС върти с лекота HD видео и 3D графика

Миниатюрни компютри с джобен формат се опитват да си пробият на пазара. Най-новото попълнение в сегмента е моделът D2 Plug, създаден от компанията Globalscale.

Устройството има нищожни размери – 170x82x33 мм, но поддържа HD видео и 3D графика, съобщава производителят. Това е компютър, който може да се включи в розетката и да увисне на стената.

D2 Plug стъпва на платформа Marvell PXA510, която все още не е обявена официално от разработчика. Тя се базира на процесор, аналогичен на ARM Cortex-A8 (ARMv7), и поддържа хардуерно ускорение на HD видео (1080p).

Компютърът показва завидни резултати при работа с 3D графика, достигайки 25 MTPS (милиона триъгълника в секунда). При това D2 Plug консумира само 2 вата.

Миниатюрният РС включва 1 гигабайт оперативна памет DDR3 и флаш-базиран диск с капацитет 8 гигабайта. Налични са слот за карти памет във формат SD и пълен набор от интерфейси, вкл. eSATA, два USB 2.0, гигабитов етернет, HDMI и VGA.

D2 Plug работи под управление на операционна система Ubuntu Linux 10.4 или Android 2.2 Froyo. Предлага се на цена от 249 долара.

по темата: „Джобен РС върти с лекота HD видео и 3D графика”

добавете коментар...

  1. Марко

    Изглежда интересно устройство. Като му поевтинее малко цената може и да се замисля да си взема едно такова.

Коментар