Взрив в завод за iPad причини човешки жертви

Врив в китайски завод на Foxconn, един от най-големите производители на ИТ оборудване в света, причини човешки жертви, съобщиха различни източници. Инцидентът е станал в предприятие на компанията в град Чънду, провинция Съчуан, уточнява slashgear.com.

В официално изявление Foxconn потвърждава, че вечерта в петък, 20 май е избухнала експлозия във филиала на компанията в Чънду. Признава се за смъртта на двама души, а други 16 са получили травми с различна степен на тежест.

 
В момента тече разследване на причините за инцидента. Производството временно е спряно, за да бъдат изяснени обстоятелствата около взрива.

Според източниците от Китай, взривът е станал в сграда A05, където се произвеждат таблети iPad 2. В цеха са работели около 100 души, но разследването отхвърля версията човешка грешка да е причинила експлозията.

Засега няма опасения, че инцидентът ще се отрази негативно на плановете на Apple за производство на iPad 2. Foxonn е най-големият ОЕМ партньор на американската корпорация.

Не за първи път Foxconn влиза в черните хроники. Тайванската компания се прочу със серията самоубийства на нейни работници в Китай. Говори се, че Foxconn ще се оттегли от Китай и ще пренесе част от производството си в Индия.

Коментар