Поредна акция срещу софтуерното пиратство

Поредна проверка на служители на ГДБОП установи използване на нелицензиран софтуер в офисите на компания от Първомай, предлагаща услуги в областта на печата и предпечатната подготовка, съобщиха от Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС).

Върху 15 компютъра са били инсталирани множество нелицензирани копия на програми, правата върху които се притежават от компании-членки на СИБС, за които дружеството не е предоставило необходимите доказателства, удостоверяващи тяхното законосъобразно придобиване и използване.

Компютърните системи са иззети като доказателство по образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс. Акцията е проведена съвместно с ТЗБОП – Пловдив и със съдействието на СИБС.

Това е поредната успешна акция на служителите от Сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” на ГДБОП за противодействие на посегателствата срещу обекти на интелектуална собственост, в това число компютърни програми. През последните месеци бяха извършени множество проверки на фирми от цялата страна, предлагащи услуги в различни сфери.

Продължават и информационните инициативи на СИБС в рамките на кампанията „Сериозният бизнес работи с лицензиран софтуер… А вие?”, насочени към информиране на бизнеса относно рисковете от използване на нелицензирани компютърни програми и ползите от въвеждане на система за ефективно управление на софтуерните активи.

по темата: „Поредна акция срещу софтуерното пиратство”

добавете коментар...

  1. :)))

    виждам, че яко се трият коментари, особено когато са много неудобни. Алооо господа от technews вие да не би също да сте включени към бюджета на МВР, той тази година е най – големият от всички министерства 1 000 000 (ЕДИН МИЛИАРД) лева !!!???

  2. 5ko

    всичко вече е по доноси а не заради кампанията

  3. Сериозният бизнес работи със свободен софтуер... А вие?

    ГДБОП… намерили къде да се правят на герои…

  4. Rado

    Има още доста време докато се започне да се прави предпечат под Linuz 🙂

  5. Security

    Може на Линукс, защо да не може…

  6. Adobe

    Предпечат на Линукс? 🙂

  7. Стамен Стаменов

    Линукс в Първомай нямат ли!!!

Коментар