HP ще става номер едно при таблетите компютрите

HP е амбицирана да повтори успеха си при персоналните компютри и на пазара за таблети. На пресконферeнция в Кан европейският мениджър на компанията Ерик Кадор заяви, че новият таблет HP TouchPad ще стане номер едно.

„В света на таблетите ние ще бъдем още по-добри от номер едно. Наричаме това номер едно плюс", казва Кадор, цитиран от различни източници. Той смята, че TouchPad ще изпревари с голяма разлика епълския iPad.


TouchPad ще стане номер едно на пазара за таблети, вярва HP

TouchPad работи под управление на операционна система webOS 3.0 и вече се радва на положителни отзиви за своя интуитивен интерфейс. Устройството разчита и на сериозна поддръжка от страна на разработчиците на приложения.

За TouchPad вече са написани ключови приложения като Last.fm, Sky и Guardian. При пускане на таблета на пазара това лято се очаква да бъдат готови хиляди приложения за него.

HP очаква да пожъне успехи с TouchPad както на потребителския пазар, така и на корпоративния. Кадор припомня, че HP е единственият успешен играч и на двата пазара.

Apple също продава успешно iPad в бизнес сектора – 75% от компаниите във Fortune 500 вече използват или тестват епълското устройство. HP обаче се надява, че за успеха на TouchPad ще проработят установените силни позиции на компанията в корпоративния сектор.

HP TouchPad предоставя 9,7-инчов екран с резолюция 1024х768 пиксела. Моделът разчита на двуядрен процесор Qualcomm с тактова честота 1,2 GHz.  Налични са модули Bluetooth, Wi-Fi и GPS, фронтална камера, акселерометър, жироскоп, датчик за осветеност и 3,5-мм аудиоизход.

TouchPad с 16 GB вградена памет струва $499, а моделът с 32 GB ГБ ще се предлага за $599.

по темата: „HP ще става номер едно при таблетите компютрите”

добавете коментар...

  1. 5ko

    изглежда добре но има проблем – операционната система
    основния катализатор на таблетите е операционната система и хардуера разбира се
    щом са решили да сложат ОС за която почти няма приложения не знам как го очакват това с продажбите но оптимизма е хубаво нещо

Коментар