HTC Desire S дебютира на българския пазар

Новият смартфон HTC Desire S вече се предлага на българския пазар от оператора Глобул. Моделът е достъпен срещу 28.90 лв. на месец с абонаментна програма Globul Web&Talk Ultra.

HTC Desire S работи под управление на операционна система Android 2.3 Gingerbread и разчита на процесор Qualcomm 1GHz.


HTC Desire S е предназначен за разговори и сърфиране в интернет, осигурява достъп до социални мрежи и множество приложения

3,7-инчовият капацитивен Super LCD дисплей поддържа резолюция 480×800 пиксела. Налични са 5-мегапикселова камера с LED-светкавица, автофокус, геотагинг и възможност за запис на видео с висока резолюция (HD), както и предна VGA камера за видео разговори.

Смартфонът разполага със стерео FM радио, дигитален компас и слот за допълнителна карта памет microSD до 32 GB. HTC Desire S се предлага с безплатна MicroSD карта с 8GB памет, включена в комплекта.

Устройството осигурява също така Bluetooth и Wi-Fi свързаност, както и A-GPS навигация.

HTC Desire S има малки размери и тегло от само 130 грама. Батерията на устройството издържа над девет часа в режим на разговори.

Смартфонът идва с подобрена версия на интерфейса HTC Sense 2.1 и в три цвята – черен, сребрист и син. Предназначен е за разговори, сърфиране в интернет, достъп до социални мрежи и множество приложения в Android Market.

Коментар