БАИТ организира среща за е-управлението

Среща-дискусия „Реалните инструменти на е-управлението – ролята и мястото на ИКТ бранша в осъществяване на работещо е-правителство” ще се състои на 15 юни в столичния хотел „Шератон”. Инициатор на събитието е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

Срещата цели чрез публична дискусия между представителите на държавната администрация и ИКТ бранша да се очертаят ясни стъпки, чието предприемане е жизнено необходимо за бизнеса и държавата като цяло. Ще бъдат дискутирани ключови въпроси:

• Как се случва координацията между администрацията и ИКТ бизнеса в момента?

• А дали и как държавният бюджет отразява приоритета на въвеждането и развитието на е-управлението у нас в момента?

• Могат ли оперативните програми финансово да подпомогнат реализацията на е-управлението у нас и да разширят капацитета на ИКТ бизнеса?

• Близо ли сме до пускането на ОП „Информационно общество”/ИКТ, която да финансира дейностите по стратегията за е-управление и да позволи по-бързата й реализация в дълбочина?

Тричасовото събитие ще се състои в два тематични блока. За първата дискусия БАИТ покани на масата на диалога зам.-министър-председателя Симеон Дянков, зам.-министрите Първан Русинов, Екатерина Захариева и Веселин Вучков, както и Андрей Иванов, председател на Столичен общински съвет.

За втория дискусионен блок асоциацията се обърна към министрите Трайчо Трайков и Томислав Дончев, изпълнителния директор на ИАНМСП – Марияна Велкова, директора на дирекция "Електронно управление", МТИТС – Валери Борисов, и областния управител на Сливен – Марин Кавръков.

Коментар