Microsoft показа новия интерфейс на Windows 8

Microsoft разкри подробности за следващата си операционна система Windows 8 по време на конференцията D9. Windows 8 е работно име на новата ОС, уточни ръководителя на подразделението за Windows – Стивън Синофски. Системата се очаква в завършен вариант през следващата година, най-вероятно през есента, съобщи CNET News.

Microsoft е преосмислила напълно принципите на работа с компютъра. Новите концепции са заложени в Windows 8 – една напълно преработена операционна система, подчертава Синофски.

Интерфейсът на Windows 8 наподобява този на Windows Phone 7. Както и при мобилната ОС, приложенията в Windows 8 са групирани тематично в табове, разположени на десктопа.

Windows 8 ще може да работи на настолни компютри, лаптопи и таблети, на процесори х86 и ARM. Интерфейсът на системата е пригоден за сензорно управление, но поддържа също обикновена клавиатура и мишка.

На новата ОС ще могат да се пускат както стандартни Windows приложения, така и програми написани на HTML5 и JavaScript. Всички приложения, ориентирани към сензорно управление, ще поддържат мишка и клавиатура.

Windows 8 ще бъде скромна в изискванията си към хардуерните ресурси на компютъра, дори повече отколкото Windows 7. По време на демонстрацията са били наблюдавани плавна анимация на интерфейса и други графични достойнства на системата.

Microsoft показа също няколко устройства с инсталирана тестова версия на операционната система. Става въпрос за продукти от компании като Foxconn, Wistron, Quanta, Dell, Asus и други производители.

Към момента на пускане на Windows 8 ще излезе и версия 10 на браузъра Internet Explorer 10. Освен това ще стартира оптимизиран интернет магазин за приложения  Microsoft Store.

по темата: „Microsoft показа новия интерфейс на Windows 8”

добавете коментар...

  1. Apple

    За Linux си има емулатори, чрез които могат да бъдат подкарвани Windows приложения.

  2. Anonymous

    @5Niki

    Не знам за какво говориш и какво се опитваш кажеш, но Skype под най-популярните дистрибуции се инсталира също както под прозореца – с double click (може и single ако си го настроиш). Относно AMD – не съм им фен, не ги ползвам, но ако имаш проблеми с драйвери, то единствено може да се сърдиш на тях за некадърността им да направят такива за собствените им продукти.

  3. Niki

    Незнам и аз кфо сички плюете, ае накарайте тъпите си гаджета, русички, да сложат линукс и за един скайп инсталатор да ползват конзола (и нбе викайте че вече сичко мУдернУ и няма конзоли щото по форумите секи пише в конзолен вид 😉 ) и тогаа ми говорете, начи, плюете, ама си го ползвате, и продължавайте да си купувате AMD-ta и сложете там линукс… да видим… пак няма да откине.. изобщо… лаладжийска история е сичко ама.. айде 😉

  4. леле мале

    поредната БОЗА, явно от microsoft не са разбрали че Windows Phone е пълен боклул и не може са се конкурира с Андроид.

  5. Дидо

    Стига сте се заяждали на тема операционни системи……всяка си има своите предимства и недостатъци….ползвам и Windows и MAC OS X и GNU/Linux за различни неща и съм доволен от всяка една….така, че всичко е въпрос на личен избор:)))
    А иначе по темата…..тия табове малко ми напомнят на Gnome 3 интерфейса…ама след време ще разберем дали има нещо общо 🙂

    Айде останете си със здраве!:)

  6. MNSP

    Ха, и по какво си личи? това е тестов вариант, ако е андроид или друго, сигурно ще е супер велико нали?!

  7. win7

    Личи си че това ще бъде най-отвратителния windows излизал някога.

Коментар