SRWare Iron – орязана версия на Google Chrome

Излезе обновена версия на браузъра SRWare Iron, който представлява орязан вариант на Google Chrome. В частност, разработчиците са премахнали функции, опасни за сигурността.

При работа в Google Chrome се генерира уникален идентификатор, чрез който може да се проследява потребителят в интернет. SRWare Iron отстранява този недостатък. В допълнение, браузърът не запомня времето на инсталиране на програмите, както е в Chrome.

Ако в адресния ред на Chrome се въведе текст, той автоматично се изпраща към Google за търсене на подходящи сайтове. Разработчиците на SRWare Iron са отстранили и тази функция, тъй като виждат в нея риск за сигурността.

Освен това SRWare Iron премахва и опцията за изпращане на съобщения за проблеми в работата. Изключена е също функцията за фоново обновяване, която заема системни ресурси. И накрая, деактивирана е и възможността за проследяване на отваряните страници в браузъра.

SRWare Iron е съвместим с Windows, има обем 17 мегабайта и е достъпен за сваляне безплатно.

Даунлоуд: SRWare Iron

Коментари по темата: „SRWare Iron – орязана версия на Google Chrome”

добавете коментар...

  1. Иван

    При мен ням никакъв проблем даже е доста по бърз от хромето

  2. 5ko

    има нещо бъгаво в него щото всеки път щом го затворя си връща download папката по default а на мен ми е по-удобно да ме пита всеки път къде и при всяко отваряне наново трябва да слагам отметката

Коментар