Хакери отново взломиха сайт на Sony

Група хакери, известни под името Lulz Security, са проникнали в базата данни, обслужваща услугата Sony Pictures. Открадната е информация за повече от 1 млн. потребители, съобщи engadget.com.

„Интересното е, че въпреки горчивия опит и струпалите се проблеми с откраднати профили от Playstation Network преди около месец, компанията отново е съхранявала личните  данни в обикновени текстови файлове без каквото и да било кодиране”, коментираха от Хай Компютърс.

Хакерите пуснаха онлайн архив с "мостра", съдържащ профилите на около 50000 души. Освен тях Lulz Security любезно предостави онлайн и около 20000 купона за купуване на музика, както и база данни с имейл адреси и пароли на белгийското подразделение на BMG Music.

Наскоро жертва на хакерите стана канадският онлайн магазин на Sony Ericsson, откъдето бяха похитени личните данни на 2 хиляди потребители. Кибер войната срещу японската корпорация започна с цел отмъщение за съдебните дела, които Sony води срещу хакери на нейната геймърска конзола.

по темата: „Хакери отново взломиха сайт на Sony”

добавете коментар...

  1. d

    Само така, заслужават си го! Бой по корпоративната им тиква! Жалко само ьа балъците, които просто са искали да си играят игрички.

  2. :)

    …баси дългото изречение !

  3. 5ko

    с тая тяхна философия купи си колата обаче няма да отваряш капака няма да забогатеят повече както им се иска
    да се изсипя една кошница с пари за конзолата им и те ще ми кажат няма да ровиш вътре и да разпояваш и препрограмираш при положение че я купувам а не я взимам под наем
    и ето го резултата докато конкуренцията се занимават с неща които носят дивиденти от Сони се занимават с загубени каузи и на всичкото отгоре прогнозират към края на тази година да са на печалба
    така и не се научиха големите че хора на които не им се плаща но имат кауза са много по-силно мотивирани да направят нещо отколкото тези които вземат пари за да им пречат

Коментар