Acer ще залее пазара с евтини ноутбуци

Acer планира да залее пазара в Европа с евтини ноутбуци. Компанията ще  подпомогне със 150 милиона долара каналите за дистрибуция с цел освобождаване от складовите наличности, съобщи digitimes.com.

Според източници от индустрията, този ход на компанията ще доведе до появата на три милиона ноутбука Acer в търговската мрежа на Европа, предлагани на силно занижени цени.

Плановете на Acer могат да взривят спокойствието на пазара. В частност, под напрежение ще бъде поставен тайванският производител Asus, който вече подготвя ответни мерки.

Ако в складовете на Acer са натрупани количества от предишно поколение продукти, ефектът ще бъде незначителен, коментира финансовият директор на Asus. Ако обаче кампанията обхваща ноутбуци с процесори Sandy Bridge, тогава Asus ще бъде засегнат и ще предприеме действия, които да минимизират отрицателния ефект.

В момента Asus наблюдава устойчиво търсене на своята продукция в Европа. Партньорите на компанията разполагат със складови запаси за период от 4-5 седмици.

За сравнение, запасите у конкурентите превишават 10 седмици. Това означава, че Asus може да запази пазарния си дял, без да намалява цените, заключава digitimes.com.

Коментар