Леонардо да Винчи в мобилния портал Vodafone live!

От 26 януари 2007 г. Мобилтел ще предложи на своите клиенти възможността да разгледат във Vodafone live! мини изложба на Леонардо да Винчи. Специално за ценителите, които нямат възможност да “докоснат” на живо изобретенията на автора, в мобилния портал ще бъдат представени снимки и описания на 31 дървени и метални реконструкции. Те визуализират идеите на автора от всички сфери на науката и технологията. Разглеждането на изложбата във Vodafone live! ще струва 1,20 лв.
Посетителите на мобилния портал ще могат да разгледат невероятните Леонардови открития, които дори днес учените намират за актуални и приложими. Те ще могат да вникнат във въображението на твореца и да разберат каква е била представата му за колело, автомобил, кораб. Ще се запознаят и с най-смелия негов план, а именно построяването на 340-метров мост над „Златния рог”, предвиден да свързва Истанбул с Галата.
Функционалните модели, чиито изображения потребителите на Vodafone live! ще видят, са част от уникалната експозиция „Леонардо да Винчи – учен и изобретател”. Тя е изложена до 25 март 2007 г. в Софийска градска художествена галерия, а неин генерален спонсор е Мобилтел.

Коментар