Започва конкурс за интернет предприемачи

Започва конкурсът "Start with e-nnovation", насочен към интернет предприемачи от източната част на Централна Европа. Авторите на най-добрите е-идеи ще получат 10 000 eвро за добър старт и развитие на своя проект, съобщиха организаторите от Група Алегро.

В конкурса могат да участват носители на идеи за е-бизнес като например интернет фирми, нови обществени или развлекателни портали, приложения, улесняващи действието на компаниите в интернет, платформи за реализация на финансови сделки и др.

За да обяви свой проект за участие в конкурса, кандидатът следва да изпрати кратко описание до 5 септември т.г., което представя новаторския подход, бизнес модела и възможностите за внедряване на пазара, както и оценка на потенциалните ползи за обществото и бизнеса.

Програмният съвет на конкурса ще оцени изпратените проекти. Журито се състои от опитни практици от е-бизнеса, представители на инвестиционни фондове или инкубатори на е-бизнес начинания. Те ще изберат пет финалисти, които ще представят най-добрите новаторски идеи по време на конференцията "е-nnovation – more than experience" през октомври в Познан. След презентацията, Програмния съвет ще излъчи най-добрата идея за интернет бизнес в източната част на Централна Европа.

Коментар