Oracle пуска софтуер за управление на Linux среди

Корпоративен пакет за управление на Linux системи обяви вчера Oracle, като част от стратегията си да осигури по-добра поддръжка на решенията с отворен код. Новият софтуер, Oracle Management Pack for Linux, включва средства за мениджмънт на Linux сървъри, които, според компанията, ще намалят сложността и цената за управление на Linux операционни среди.
Решението на софтуерния гигант е насочено към потребителите на програмата за поддръжка Oracle Unbreakable Linux. От компанията твърдят, че никой друг от доставчиците на Linux в момента не предлага подобно интегрирано решение за управление.
Oracle е изградила новия продукт за Linux на базата на възможностите за управление на системи и приложения на своя корпоративен софтуер Enterprise Manager 10g. Пакетът предоставя на администраторите на системи и приложения средства за мониторинг, обновление и управление на Linux сървъри, независимо от или в контекста на техните приложни среди.
Програмата Oracle Unbreakable Linux беше обявена през октомври 2006 г.. С нея Oracle предложи глобална поддръжка за корпоративните потребители на Linux на по-ниска цена от тази на конкурентните предложения, посочват от компанията. Новият продукт Oracle Management Pack for Linux елиминира нуждата от закупуване и интеграция на множество инструменти за управление, тъй като включва всички необходими средства в едно интегрирано решение.

Коментар