Google купува компания за банерна реклама

Google е на път да погълне поредна компания от интернет бизнеса. В сделка за 400 милиона долара Google ще придобие разработчика на система за банерна реклама AdMeld, съобщи TechCrunch.com.

AdMeld предоставя на рекламодателите достъп до система за централизирано управление на акаунти, борса за обмен на обяви и рекламни мрежи. Компанията е специализирана в банерната реклама, включваща текст, изображения, видео и друго мултимедийно съдържание.

AdMeld осигурява достъп до целева аудитория, поместване на реклама в режим на реално време, избор на кого да се показва рекламата и други възможости.

Компанията е основана през 2007 година, като досега е получила инвестиции в размер на 30 милиона долара от различни венчърни фондове. Има офиси в Ню Йорк, Торонто, Лондон и Берлин, а клиентите й наброяват 500.

Покупката на AdMeld ще помогне на Google да укрепи позициите си в сегмента на банерната реклама, който е вторият по големина след контекстната реклама, с прогнозируем обем 200 милиарда долара за тази година.

Услугите на AdMeld могат да бъдат интегрирани с DoubleClick – системата на Google, която помага на рекламодателите да намерят подходящи сайтове и издатели за своите реклами и обратно. Google придоби DoubleClick през 2008 година за сумата от $3,1 млрд.

по темата: „Google купува компания за банерна реклама”

добавете коментар...

  1. *

    Спокойно, ако това стане масова практика, все ще се намерят умни люде да открият начини да се заобиколи или да се излъже сайта, че уж виждаме рекламата. Не могат да ни победят!

  2. Драго

    ще видиш ти като почнат издателите да не показват съдържание на потребителите си на които им са забранени рекламите 🙂

  3. *

    Дреме ми, имам си хостс файл, в който пише:

    127.0.0.1 js.admeld.com
    127.0.0.1 tag.admeld.com

    🙂

Коментар