Asus: Ерата Wintel приключи

Периодът в компютърната индустрия, наречен Wintel, приключи. Вече нито един производител на процесори или операционни системи няма да може да доминира на пазара за РС, таблети или телефони в същата степен, както досега, заяви шефът на Asus Джони Шин, цитиран от digitimes.com.

Разрушаването на алианса Wintel открива нови възможности за развитие пред доставчиците на системи, смята Шин. Според него, на успех могат да разчитат компании, които са близки до пазара, имат ресурси за R&D (изследвания и разработки) и готовност за иновации в дизайна.

Asus приема опита на компании като Apple и Sony и се готви да заеме своето място в новата ера на иформационните технологии, в която бързо се размиват границите между производители на лаптопи, таблети и телефони.

В най-близка перспектива, Шин очаква ръководената от него компания да постигне ръст през третото тримесечие на годината спрямо второто. Прогнозата се базира на увереност, че пазарът се връща към традиционната си закономерност на подем в продажбите през второто полугодие.

Коментар