Бизнес лаптопи на HP повишават сигурността

Обновена серия бизнес лаптопи на HP повишава сигурността на работа и улеснява преносимостта, съобщи производителят. Инструментите HP ProtectTools са интегрирани във всички нови модели и осигуряват на бизнеса по-голяма сигурност на съхраняваната информация, инсталиране на ъпдейти и съответствие с нормативната уредба на страната.

В допълнение, HP ProtectTools позволяват на компаниите да управляват сигурността централно, като тази възможност е достъпна както за потребители на HP, така и на компютри с друга марка.  За първи път технологията HP Beats Audio става част от бизнес лаптоп, посочиха още от производителя.

Новите продукти са проектирани спрямо концепцията за дизайн FORGE, която е използвана при моделите от сериите HP ProBook m и EliteBook p. Индустриалният дизайн осигурява издръжливи корпуси с прецизно проектирани детайли, които имат по-висока надеждност и същевременно щадят природата.

С дебелина под 2,5 см, моделът HP ProBook 5330m предлага двутонна цветова схема, гладко алуминиево шаси и клавиатура със задно осветление. Това е първият бизнес мобилен компютър, който предлага технологията Beats Audio, разработена от HP и Beats на Dr. Dre, подчертава HP. Благодарение на нея потребителите могат да чуват музиката така, както е звучала в звукозаписното студио.

Тънък и стилен, HP ProBook 5330m отговаря на нуждите на по-претенциозни бизнес потребители. Моделът се захранва с процесори от второ поколение Intel Core i5 и i3, които работят със стандартно напрежение. Моделите разполагат и с HP Fingerprint Sensor и TPM за висока сигурност на информацията, съхранявана на устройството.

HP EliteBook 2560p e най-малкият и лек лаптоп от серията, с  тегло само 1,67 кг. Отличава се с тънък дизайн и форма, наподобяваща тази на мидена черупка. Има лек 37,5 см диагонален LED HD дисплей със задно осветление и оптично устройство.

Ноутбук-таблетът EliteBook 2760p дава възможност за работа както с писалка, така и с докосване с пръст.  И двата EliteBook модела предлагат Intel Core i7 или i5 двуядрени процесори от второ поколение, Intel Turbo Boost 2.0 и vPro технологии. Включват 7,200 RPM драйвове и  SSD памет, благодарение на която батерията издържа по-дълго време, надеждността е повишена и лаптопът работи по-безшумно и стабилно.

Серията включва и докинг станция за HP 2560p, която разширяват свързаността и удобството при работа с ноутбука, докато се ползва като фиксирана станция. Докинг станцията предлага четири USB порта и eSATA, DisplayPort и VGA портове за допълнителна свързаност към периферните устройства и съвместимост с набор от видео устройства.

Новите лаптопи на HP ще бъдат достъпни на пазара в България от 1 юли. HP ProBook 5330m ще се продава на цени от 1099 лв., HP EliteBook 2560p – от 1999 лв., а цената на ноутбук-таблета HP EliteBook 2760p започва от 2499 лв. Докинг станцията за HP 2560p идва на цена от 249 лв.

Коментар