Дизайнер предлага иновативен modBook

Напоследък производителите на компютри лансират хибридни решения, които съчетават функции на две или дори три устройства – например лаптоп, таблет и смартфон.

Типични представители на новото поколение продукти са Asus Eee Pad Transformer и PadFone. Но подобна функционалност не е достатъчна за колумбийския дизайнер Хуан Естебан Велес, който предлага иновативен модулен компютър modBook.

В нормалната си конфигурация modBook изглежда като лаптоп, с тази разлика, че по средата на екрана минава един… шев. Подобна конструктивна особеност позволява дисплеят на компютъра да бъде разделен на два 7-инчови таблета.

Освен това клавиатурата може да се използва като пулт за дистанционно управление, когато например единият таблет е включен към телевизор, съобщи designbuzz.com.

Потребителят на modBook има същевременно в ръцете си достатъчно мощен лаптоп за музика, видео и 3D графика. Гледането на видео на сдвоения екран е малко неудобно, заради шева по средата, но за останалите задачи modBook е удачно решение.

Подобен компютър може да изпълнява двойнствената си роля, ако бъде подходящо настроен при работа под управление на операционна система Windows 7.

по темата: „Дизайнер предлага иновативен modBook”

добавете коментар...

  1. Гост

    Гледането на видео на сдвоения екран е малко неудобно, заради ШЕФА по средата 😀

Коментар