Ericsson придобива Telcordia за $1,15 милиарда

Ericsson обяви, че е постигнала споразумение с Providence Equity Partners, LLC и Warburg Pincus за цялосто придобиване на дяловете на Telcordia, лидер в развитието на мобилен, широколентов и корпоративен комуникационен софтуер и услуги. Сделката на стойност 1,15 млрд. щатски долара ще бъде финализирана през последното тримесечие на 2011 г. с пълен ефект в началото на 2012.

"Значението на операционните системи и системите за бизнес поддръжка ще продължава да нараства с развитието на свързаността между устройствата. Услугите стават мобилни и на пазара започват да се предлагат нови бизнес модели. В тази връзка Telcordia ще влее в компанията ни хора с умения и знания, ще донесе сериозен бизнес в Северна Америка и други пазари, както и разнообразно продуктово портфолио", коментира Ханс Вестберг, президент и изпълнителен директор на Ericsson.

Едно от основните предизвикателства пред операторите е как да се справят с ръста в мобилния и широколентов трафик, с новите видове свързани устройства, услуги и приложения, както и с високите очаквания на потребителите, като в същото време оптимизират ефективността на бизнеса и дейностите си. OSS и BSS са критичните области за справяне с това предизвикателство и за опростяване на процеса на поддръжка.

OSS/BSS (Operations Support System/Business Support System) е постоянно разрастващ се пазар, провокиран от търсенето на бизнес ефективност, иновации и потребителско изживяване. През 2010 г., пазарът на софтуер и интеграционни системи е оценен на 35 млрд. щатски долара, като се очаква в периода 2010-2013 г. да регистрира годишен ръст от 6-8%. В портофлиото на Telcordia присъстват утвърдени OSS/BSS софтуерни продукти.

Коментар