Full HD става стандарт в iOS устройствата

Поддръжката на Full HD видео ще стане стандартна възможност в таблета iPad 2. Това се разбира от бета версия на следващата операционна система iOS 5.

Мобилната ОС, насрочена за пускане тази есен, ще позволи на iPad 2 да синхронизира и възпроизвежда видео с резолюция 1080p, съобщи CultOfMac.com.

Сегашната iOS 4 има ограничена поддръжка на резолюция 1080p, като не осигурява синхронизация и възпроизвеждане на видеоклипове в този формат.

iPhone от пето поколение и други iOS устройства като Apple TV също ще поддържат стандартно Full HD, тъй като и в тях ще се използва двуядреният процесор Apple A5, който има достатъчно мощ за оработка на 1080p.

Настоящият модел Apple TV, базиран на процесор Apple A4 (използван и в iPhone 4), може да работи само с видео 720p, което е и причина някои потребители да се откажат от покупка на ТВ устройството.

Apple все още търси оптималния баланс между цена и възможности на своя ТВ продукт. Компанията нееднократно е намеквала, че ще отвори магазин за приложения за Apple TV, което ще й позволи да разшири значително приложенията на устройството – например в качеството му на геймърска конзола. Преходът към по-производителна платформа може да ускори тези планове на Apple.

по темата: „Full HD става стандарт в iOS устройствата”

добавете коментар...

  1. антиепъл

    Само, че хардуера на ипад2 НЕ позволява да възпроизведе 1080p за разлика от таблетите с тегра2 процесори:)

Коментар