Windows 8 се очаква през септември 2012 г.

Microsoft все още не е обявила официално кога ще пусне следващата операционна система Windows 8, но някои намеци от Редмънт подсказват, че новата ОС ще излезе през септември 2012 г.

Microsoft планира да пусне Windows 8 три години след старта на Windows 7. Вицепрезидентът на компанията Данил Левин потвърждава пред TechRadar.com, чe Microsoft ще се придържа към обявения цикъл на разработка – тази година ще се състои конференция за разработчици, след което ще бъде пусната бета версия, а до 12 месеца новата ОС ще излезе на пазара.

Това, според наблюдателите на пазара, води до заключението, че Windows 8 ще се появи през есента на 2012 година, най-вероятно през септември.

За септември тази година пък е планирана конференцията за разработчици BUILD, на която ще бъдат разкрити подробности за Windows 8. Предполага се, че по същото време или малко по-късно Microsoft ще пусне първа публична бета версия на операционната система.

Неотдавна президентът на подразделението за Windows и Windows Live – Стивън Синофски (Steven Sinofsky) заяви, че излизането на Windows 8 две или три години след Windows 7 е приемлив вариант за Microsoft. Не е изключено тази есен компанията да обяви официално кога ще пусне новата ОС.

Коментар