Ще си партнираме с Китай в интернет и е-управлението

Бързият интернет и е-управлението са приоритети в споразумението за ИТ сътрудничество между България и Китай, обявено днес.

Подписи на документа сложиха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на индустрията и информационните технологии на Китай Миао Вей.

В обсега на споразумението влизат още информационната сигурност, подпомагането на бизнес отношенията и развитието на капацитета на човешките ресурси, съобщи МТИТС.

При посещението си у нас китайската делегация се срещна и с представители на български браншови организации от ИКТ сектора.

по темата: „Ще си партнираме с Китай в интернет и е-управлението”

добавете коментар...

  1. ужас

    партньорство с Китай !!!! супеееееер ето сега вече ще ни следят не на всяка крачка а на всяко вдишване, Китай е страната с най-тежка интернет цензура и огромна армия от хакери, които работата им е да следят, саботират и унищожават неудобни на ККП (китайска комунистическа партия) сайтове, а за хакването на пощенските акаунти изобщо няма да споменавам. В резюме мога да кажа, че подаряват онлайн свободата ни на жълтурите, които превзеха света.

  2. Blah

    А защо не си партнираме с Естония, например? И като си партнираме с Китай, ще вземем ли най-доброто от Хонгконг? 🙂

Коментар