HP обяви „нулеви” смарт устройства

 

HP t5565z се отличава с интелигентни възможности, които позволяват на крайните потребители да започнат работа за секунди
 
HP обяви първата в индустрията серия нулеви устройства с възможност за препрограмиране и работа с различни протоколи. Подобренията в портфолио от клиенти за виртуализация осигуряват повече гъвкавост, по-високо ниво на сигурност и продуктивност.

Citrix Synergy 2011 включва „нулеви” смарт устройства HP t5335z и t5565z (Smart Clients), които са препрограмируеми и поддържат набор от инфраструктури, базирани на Citrix, Microsoft или VMware.

Преконфигурираното решение HP Client Virtualisation Enterprise Reference Architecture със Citrix XenDesktop и Microsoft Hyper-V улеснява процеса на интеграция и тестване, като същевременно намалява рисковете, свързани с процеса на внедряване. Решението включва и опция за увеличаване и намаляване на мащаба, за да отговари на променящите се изисквания на клиентите.

“Десктоп виртуализацията бързо се възприема от всякакви по размер организации като начин за трансформация на традиционния десктоп компютинг в услуга, създадена с оглед на изискванията на клиентите и налична при поискване,” каза Джон Фанели, вицепрезидент „Продуктов маркетинг“, „Корпоративни десктопи и приложения“, в Citrix.

Компанията разработва съвместно с HP тествани и проверени виртуализационни решения, които помагат на организациите да отговорят на специфичните нужди от компютинг на служителите си.  Решенията за десктоп виртуализация на Citrix в комбинация с тънките клиенти, смарт клиентите и лаптопите на HP осигуряват висока бизнес продуктивност, като предоставят виртуализационни решения, които свързват информационния център към десктопа, допълва Фанели.

Новите смарт клиенти HP t5335z и t5565z се отличават с интелигентни възможности, които позволяват на крайните потребители да започнат работа за секунди, без да е необходимо да правят допълнителни настройки на устройството. Това са единствените устройства, които предлагат опция за промяна на предназначението им, твърди HP. По този начин потребителите могат да променят по всяко време платформата, която използват, независимо от разгърнатото решение за виртуализация (Citrix XenDesktop чрез HDX, VMware View или Microsoft Session Virtualisation чрез RDP).

Използвайки смарт клиентите на HP със Citrix XenDesktop, клиентите могат пълноценно да разчитат на HDX оптимизациите, вкл. HDX MediaStream за възпроизвеждане на мултимедийно съдържание, HDX Plug-n-Play за USB пренасочване, Citrix Smooth Roaming за сигурен достъп от всяка локация в мрежата и док бар, който позволява преминаване между няколко публикувани приложения, работещи чрез Citrix.

Смарт клиентът на HP t5335z използва мощен и ефикасен ARM чипсет с вградени графични карти, които осигуряват 1080p HDX мултимедийно изображение на цял екран в Citrix среда. Освен това, благодарение на енергийно ефективния дизайн, разходът на енергия в режим на готовност е по-малко от 5 вата.

Тънкият клиент на HP t5565z е сред първите устройства в индустрията, получили Epeat Gold.  Моделът може да поддържа два монитора едновременно и Superscalar VIA Nano u3500 CPU и VX900 Integrated Graphics Processor, така че да осигури мултимедийно декодиране с хардуерна поддръжка за изпълнение на нивото на обикновен персонален компютър.

И двата смарт клиента използват HP Auto-sensing технология за автоматично свързване с HP Smart Client Service, която може да осигури подходящата конфигурация и я запазва до следващото рестартиране.

Коментар