Корея заменя учебниците с таблети и “облак”

Таблети ще заменят всички хартиени учебници в училищата на Южна Корея към 2015 година. Това ще стане в рамките на приет от правителството план за модернизиране на образователната система, съобщи Chosun.com.

В световен мащаб е-книгите постепенно изместват хартиените. Наскоро Amazon – най-големият онлайн магазин – съобщи, че за първи път продажбите на е-книги са изпреварили тези на хартиените им аналози.

Корейските деца ще учат с таблет компютри, свързани към образователни услуги в “облака”

Устройства като четеца Kindle обаче не могат да заменят пълноценно учебниците, показва досегашният опит. Тази роля могат да изпълнят таблетите, които имат много по-развити възможности.

Южна Корея ще похарчи 2 милиарда долара в прехода от хартиени учебници към таблет компютри. Бъдещата образователна система ще стъпи на „облачни” технологии, които трябва да улеснят достъпа до учебна информация, допълваща традиционните мултимедийни материали в паметта на таблетите.

Децата ще получават необходимите им таблети от училищата. Ако не могат да посещават училище, децата ще учат дистанционно с помощта на таблетите и „облака”.

Коментари по темата: „Корея заменя учебниците с таблети и “облак””

добавете коментар...

  1. ????

    МНОГО ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ПРАВИМ ТОЛКОВА БОКУЛК =УЧИТЕЛКИ

  2. Калоян

    Това много ми прилича на инициативата на Ectaco и Hanvon! Интересно обаче като пише Изт. Европа кои държави касае? http://www.reader.bg/news/item/252.html

  3. 999999999999999999999999999

    тук в usa лаптопите и pda са задължителни за децата от 1999год.които не може да си купи държавата му дава на изплащане.и в бг ще стане задължително когато всички имигрират.

Коментар