Виваком пусна пакети с оптичен интернет

Пакетни услуги с оптичен интернет от 9.90 лв. на месец предложи Виваком. Компанията очаква да покрие над 90 хил. домакинства в столицата до края на годината.

Новата услуга Vivacom FiberNet осигурява оптичен интернет със симетрична връзка за качване и сваляне на данни. Цените започват от 9.90 лв. на месец, като клиентите ще пестят до 45% от сумата за месечни такси, които биха плащали за всяка една от услугите поотделно, твърди операторът.

Пакетите се предлагат там, където има техническа възможност за това, като разширяват възможностите за комбиниране на услугите в досегашните Duo- и Trio- пакети. Новите предложения включват мобилна услуга и оптичен интернет, телевизия и оптичен интернет, както и тройна услуга с оптичен интернет, мобилна връзка и телевизия.

Абонатите получават оптичен интернет със скорост на сваляне от 20 Mbps,  антивирусна защита на своя компютър и 1 статичен IP адрес. Мобилната услуга към предложението добавя 3 часа за разговори, разпределени към всички национални оператори. Срещу допълнителна сума клиентите могат да персонализират ползваната услуга.

Наскоро Виваком обяви стратегия за покритие на 1 млн. домакинства в цялата страна с оптичен интернет до 2014 г. До края на тази година се очаква над 90 хил. домакинства в столицата да имат достъп до оптичната услуга на оператора, а в началото на 2012 София да има пълно покритие.

Коментари по темата: „Виваком пусна пакети с оптичен интернет”

добавете коментар...

  1. vankata

    abe kakvo da vi kaja za vivacom.ot 5 godini sam na vivacom i nqmam dumi.tam kadeto jiveq te sa edinstvenite dostavchici na internet.po dogovor trqbva da poluchavam do 10mb, a az edvam poluchavam 4mbi tova se sluchva za tova che nqkoi ne mu se raboti i ne im puka za tova da otsytranqt problema.samo za toq mesec imamnad 100 zaqvki za otstranqvane na problemi nikoi ne si mrudna prusta.

  2. Bacilicus bulgaricus

    Никога повече Ментел и Грабул. Само Виваком!! Бъдете патриоти!

  3. professor

    какво обслужване… няма такова 2 месеца не можах да ги накарам да дйдат да ми погледнат сателитната телевизия… и стоях без телевизия заради един тъп конвертор…

  4. Калина

    Интернет от виваком и телевизия от близу, никога повече.

  5. Гого

    Има ги в Стрелбище – а и като изпишеш НЕТ 1 в сайта им ще видиш подробности – имат сега добри оферти – аз си смених моят план на друг техен, който по-ми хареса. Читави са!

  6. Яна

    Взех си флашка /мобилен нет/ на Виваком и не стига че забива, а и престана да се конектва изобщо! А подписах едногодишен договор!!! Чакам ги от вчера да се обадят, за да разрешат проблема! Още два часа така и ще искам прекратяване на договора. Някой знае ли тези НЕТ 1 , дето ги хвалите, има ли ги в стрелбище, че тук не съм ги мяркала и имат ли wi-fi устройства?

  7. Митре

    Аз на Виваком не мога да се доверя! Обслужването им е под всякаква критика – поне при телефонията им. Каквито и оферти да правят за други неща интернет и Тв не бих се хванал пак с тях. Наистина за нет по-добре някой друг, специализиран, а и сега някои дават много добри промоции. Е това с телевизора на НЕТ 1 е яко, а и със сигурност ще са по отзивчиви от Вивакомци!

  8. Про

    Абсолютно – Вивакомският не струва. Ако на човек не му трябва мобилен интернет – задължително оптичен! А иначе за София са два добрите май – НЕТ 1 и Мегалан. Зависи само дали покриват квартала. Сега тези от НЕТ 1 имат добри оферти – едната е с безплатен LED ТВ и добри скорости на нета. От скоро им забелязах рекламите и в нашия квартал – Х. Димитър.

  9. Боги

    Незнам за оптичния им интернет на Виваком, но мобилният им забива. Сравних го с този на М-тел – просто е много по-добър. А иначе за оптика, според мен най-добре е някой, който отдавна предлага и има изградена вече и доказано работеща мрежа! Тези НЕТ 1 май отдавна го предлагат.

  10. Лени

    Взех нов доставчик и да ви кажа обслужването наистина е различно от това на Виваком и не съжалявам. На първо чтене услугата е много добра и си заслужава цената. Надявам се тези от НЕТ 1 да са така и за в бъдеще. За мен наравно с качеството на нета е толкова важно и качеството на обслужване. Може би това е по-важното, за да се развиваме като държава.

  11. Atlanta

    Няма що – телефонът ми е Вивакомски и не съм много доволен от обслужването им. Случвало ми се е да не ми вдигнат по цял ден, като съм имал някакъв въпрос и проблем! Ако така е и с нета им… Но с мастодонтите е така май. Аз бих предпочел някой по-малък доставчик с доказано качество и добро обслужване, дето му пука за всеки отделен клиент. Има такива на пазара ни. Това е готино със застраховката.

  12. Vesi

    Аз се двоумих между Виваком и НЕТ 1, но накрая избрах НЕТ 1. Препоръча ми ги съсед, а и безплатната застраховка на жилището ни ме устройва много. В тези крадливи времена е добре да си подсигурен, а и получаваш качествена ТВ и интернет. Застраховката си е истинска.

  13. Лени

    На Виваком обслужването им е под всякаква критика. Ако ще и интернет от космоса да предлагат… А тази оферта на НЕТ 1 с застраховката имущество е много интересна! Ако е истинска няма да му мисля да се абонирам при тях. А и само добри неща съм чувала за тях.

  14. Anni

    Погледнете новата оферта на НЕТ 1 от вчера – тези наистина дават много от себе си! За 25 лв. – пакет нет, тв и застраховка на имуществото до 10 000 лв. А и може да ползваш застраховката за който и да е дом, където и да е в страната! http://www.net1.bg/promotions

  15. Anni

    Наистина, няма много общо от това, което Виваком обявяват в офертите, до онова, което реално получаваш. И трябва да си обучат персоналът на това как се говори по телефон с клиенти. Това е основен проблем в БГ! Разбира се има и такива като НЕТ 1 и други, които явно си обучават персоналът, но са малко. В офиса сме на Виваком, а в къщи ползвам тези другите.

  16. Миро

    Виваком се държали пазарно! Да държат се пазарно с измамни, зарибяващи оферти, които не отговарят на действителността! Така се държат пазарно. Да не говорим за безобразното обслужване. Че при проблем съм звънял буквално по ДВА дни, събота и неделя, и няма кой да вдигне! Щом ми приключи договорът взимам друг доставчик. В София има такива, които предлагат и качествени пакети и качествено обслужване. Няма да споменавам директната конкуренция на Виваком, но такива като НЕТ 1, например, са читави. А и офертите са им реални и НЕ зарибяващи!

  17. MNSP

    Трябва да признаем също, че откакто е частна компания , VIVACOM се държи много пазарно и смислено като цяло. Това не е оня тромав монополист с лошо обслужване, който познавахме преди. Разшириха много дейността и услугите са им качествени, тъй като имат инфраструктура и явно много добър мениджмънт.

  18. и все пак

    И все пак… да не забравяме, че благодарение на Виваком – МТел и Глобул правят отстъпки.

  19. harry

    Жалко и смешно може да ти изглежда ама за някой малки градчета си е направо лукс!

  20. Banjo

    Сетиха се динозаврите ама тази скорост от 20 Mbps е поредната подигравка от Виваком (БТК). Направо е безсмислено за клиента да ползва оптична връзка за толкова бавна скорост. По-малко от 100 Mbps не си струва, а да не говорим, че НЕ Е гарантирана максималната скорост т.е. грубо винаги реално излиза на 1/2 от обявеното плюс това сега навлизат в употреба 10 гигабитови GPON, мрежи и връзки и това прави БТК-то да изглежда жалко и смешно.

Коментар